pondělí 19. srpna 2013

Liberecké šmudlání...

Jako každý rok, iniciátorem letního srazu byla Shareefa...ona má taneční workshopy, já kreativní. Letos to ale dopadlo trochu jinak, organizace Dnů otevřených dveří v ateliéru a vystoupení, která byla v termínu srazu, způsobily, že jsme jen výtvarně tvořily. Tanečnice si popovídaly a zúčastnily se vystoupení v Mohelnici.

 Na programu jsme měly špinavou práci :-) ...naučit se vyrobit si své pozaďové papíry za pomoci různých výtvarných technik: batikovaly jsme za pomoci anilínových barev, tiskly jsme ze želatinové desky, ukázaly si monotyp a mramorovaly jsme olejovými barvami různé druhy papírů...Helo, dík za knižní stránky, zažloutlý povrch byl úplně ideální...



Marcipánový dort byl domácí přípravou Ivy a Lucky, mňam...

Odpoledne jsme se pohroužily do obrázku na canvasu, použily jsme všemožná média, papíry z předcházejícího tvoření, ...každá se přesunula na místo, kde se jí dobře pracovalo: venku, v jídelně, v kolektivu i osamoceně...



A výsledek našeho snažení:



Nedělní dopoledne bylo soutěžní: vytvořit tag z papírů, které jsme si vyrobily, další podmínkou byl květ, motýl a hlavička.


 Vyhrála s nejvíci hlasy Lenka:


A tady je moje nesoutěžní visačka a také obrázek:



Závěrečné focení...no, už tam nejsme všechny...budu se moc těším, že se zase někdy příště někde uvidíme...bylo to moc fajn a všem děkuji za přátelskou a příjemnou atmosféru.










        


15 komentářů:

  1. Vypadá to, že to bylo náramné tvořivé setkání a mrzí mě, že mi to nevyšlo :-(((.

    OdpovědětVymazat
  2. Oli, ještě jednou moc děkuji! Bylo to parádní :-) Sice si stále víc potvrzuji, že na šmudlání fakt nejsem, ale moc mě to bavilo.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky, díky, bylo to super! Baví mě Tvoje koláže... (...a Jitka kecá, moc jí to šlo - líbí se mi její kombinace možná ne úplně dobrovolného "šmudlání" a veselých, čistých a přesně střižených "hlavních rolí"!)

    OdpovědětVymazat
  4. Jitka nekecá :-)))) Představa byla veselý rámeček s holčičkou a kytičkami, který bych dala Verči do pokojíčku... a mám dílo vhodné nad manželskou postel. Ale i tak, vidět na vlastní oči ty krásný 3D projekty, už to je nezapomenutelný zážitek. Pokud bude další šmudlání, ráda zase zkusím. Přeji spoustu času a nápadů!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a já si uvědomila, že mi chybí tvůj vtipný výklad manželského obrázku...má hlava děravá si ho nepamatuje celý...jo a napadlo mne, že dobrá třičtvrtina z osazenstva tíhne ke steampunku, takže by to byl dobrý námět pro další šmudlání :-)

      A ano, znovu chválím všechny projekty a také to, s jakým zápalem tvořily Terezka a Lucinka, a jak se jim to povedlo.

      Vymazat
  5. Ještě jednou díky za úžasný víkend. Bylo to pohlazení po duši a krásné ušpinění rukou. Prostě bezva. A Jitka vážně kecá, protože její obrázek je úžasný.

    OdpovědětVymazat
  6. Oli díky! Bylo to skvělé a dílka všech jsou úžasná! Prima víkend s fajn lidičkama. Už dlouho jsem si tak nezašmudlala. A Jitka fakt kecá... ale Jituš neboj, to je právě ono - on si ten obrázek sám řekne co chce ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Fotky a výtvory mluví za vše :-) Muselo to být skvělé.... také se těším na nějaké další setkání, kde snad nebudu chybět....

    OdpovědětVymazat
  8. Prostě super akce, co dodat! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní20.08.13 0:50

    Bylo to fajn, díky Olinko! Ráda jsem vás všechny poznala a trochu více vplula do světa tvoření! ikdyz mi to zatím asi moc nešlo... :))) Byl to můj první takový sraz a práda pojedu na nějaký další.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já všem děkuji...hodně to je o setkání na jedné vlně, o setkání stejně zapálených lidí...

      Vymazat
  10. Ahojky holky, bylo to opravdu moc super, s Luckou jsme si to krásně užily. Olinko, moc Ti děkujeme za vše, co jsi pro nás připravila a za tvou trpělivost, péči a lásku, kterou jsi nám na srazu věnovala.

    OdpovědětVymazat
  11. Ještě i zde moc děkuju za super víkend :)

    OdpovědětVymazat
  12. Baby ste sikovne :) musela to byt super akcia :)

    OdpovědětVymazat