středa 22. dubna 2015

Růžofka

Před nedávnem jsem dostala zprávu: pošlu papíry, růžovééé :-)
Zasmály jsme se na dálku a dlouze probíraly vztah k růžové barvě. Mojí nejoblíbenější je černá, ale dělejte černé projekty.  Při tvoření lásku k nějaké barvě či kombinacím barev vůbec neřeším. Každý projekt si žádá své a každá barva je krásná, když se správně použije. Pokud dělám klasické stránky, vždy vycházím z barev na fotografii, i pokud je to fotka černobílá...pracuji s náladou, barevnou představou i psychologickým účinkem jednotlivých barev, ikdyž na prvním místě je intuice.
Slovo dalo slovo a já řekla, že mi "růžofka" nevadí. Viděla jsem náhled titulní strany sady  Mambi Sheets - Gold Rush a byly tam samozřejmě i jiné barvičky, ovšem převážně s kombinací zlaté. Než jsem se dostala ke konkrétnímu projektu, po papírech se zaprášilo, takže ukazujte něco, co už není :-).

Uplynulý víkend jsem pořádala s dcerou tanečně tvořivý víkend, před ním jsem dávala dohromady pomůcky a tak jsem předpokládala, že se k dalšímu tvoření vůbec nedostanu...taky že ne, ale v sobotu večer, když už skoro všichni šli spát,jsem otevřela sadu, vybrala papír k fotce, kterou jsem si vzala  s sebou, a šup šup, žádné velké rozmýšlení, žádné bohaté vrstvení, během chvilky bylo hotovo.


Jednoduchá stránka, k výletní idylce jsem nechtěla skoro nic přidávat. Mám tenhle život první republiky moc ráda...k babičce jezdili na letní byt "Profesorovi", společně se vydávali na výlety i horské tůry...tady právě zdolali Kokrháč, z Poniklé to je fakt štreka na několik hodin a když vidím ty šatičky a botičky, klobouk dolů.





Výseky jsou MEMORY BOX

Ještě večer nám pan domácí přinesl fotky z večírku a tak mne napadlo, že mu ráno řeknu o jednu větší fotku. Chtěla jsem jim na památku vytvořit stránku. Bohužel jsem to časově nezvládla, protože jsme nadšeně tiskaly z GELLI PLATE. Ale jakmile jsem přijela domů, vybalila jsem nezbytné pomůcky a pustila jsem se do tvoření. Některé papíry ze sady opravdu moc zdobení nepotřebují, a tak stačilo odříznout několik proužků, fotka byla velká a tak ani na této stránce moc zdobení není. O to víc vynikne krása jednotlivých vzorů.




Tahle růžová vlastně ani není tou opovrhovanou růžovou...je spíš něco mezi starorůžovou a lososovou, prostě hezký jemný pastelový odstín :-) 
Máte vy nějakou oblíbenou či neoblíbenou barvu?



1 komentář:

  1. Mám! Neoblíbenou právě takovou tu cukrově lepivou růŽofku, jak jí ráda říkám. Ale je to přesně tak - někdy a někde mají i tyhle barvy místo. Tvoje stránky jsou obě zajímavé, jemné, citlivé...něžné. :)

    OdpovědětVymazat