pondělí 4. února 2019

Tisk z Gelli Plate na látku

V minulém týdnu jsem si vyráběla pozaďové papíry technikou tisku ze želatinové desky, Gelli Plate.
Také mne čekala výroba desek Junk Journalu, úkolem bylo potáhnout je látkou...a to byl krůček k tomu, abych si potiskla i látky. Nezůstalo jen u tisku, potáhla jsem i diář a vyrobila jsem si i podklady na visačky.


Pracovala jsem s velkou deskou, akrylovými barvami Crafter's Acrylic Decoart a také médiem, které umožňuje přenos na látku, přesněji trvanlivost barevného motivu (barva se nechá zaschnout a později se zafixuje přežehlením).


Na dekorování vzorů jsem použila gumové hřebeny, šablony-masky, nitě a provázky, texturovací razítka. Střídala jsem tisky na papír i látky, to proto, abych beze zbytků využila barev na destičce.
Barevnost i motivy jsou hodně umírněné, chtěla jsem pastelové barvy a především zelinkavé,  mentolové a tyrkysové tónování.




Látka byla velmi pevná, a také velmi stará, bavlna nebo len, nejspíš sýpkovina. Potiskla jsem připravené pruhy.


Potáhla jsem desky a také začistila rubovou stranu, z menších zbytků jsem polepila visačky (zdobení časem přibude podle užití), využila jsem obarvenou látku i na potažení desek diáře, ještě mi tu dva zbyly na předání a pořád jsem hledala ten správný motiv. A protože jsem na texturu využila i madeiru, putovala krajka do Junk Journalu, kde tvoří velkou kapsu.




Ani jsem si nemyslela, že toho tolik stihnu během sobotního odpoledne a večera. Ale tolik mne to bavilo a v hlavě se rodily další nápady...

3 komentáře:

  1. Oli to je paráda! By mě nenapadlo, že to na látku tak krásně funguje :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že by asi nemuselo být ani to médium, protože to stejně nebude nikdo prát :-), dělala jsem asi před čtyřmi lety celou oponu akrylovými barvami...ještě vyzkouším našepsovanou látku

      Vymazat
    2. Tak se pak pochlub! Já se na gelli chystám už dlouho, mám tu jednu tu tenší... ale nějak pořád není čas :-(

      Vymazat