pondělí 4. července 2016

Kolibřík

Ááách...slastné nicnedělání je tady. Tedy ne že bych v následujících prázdninových týdnech neměla co na práci, ale TA PRÁCE to nebude :-)
První týden jen relaxuji a tak i dnešní příspěvek byl na počátku jen relaxem bez koncepce a bez myšlenky. Dcera mrkla, co dělám a povídá, to je automatická malba? Ze začátku byla, ale později už jsem měla v hlavě plán. Tím se dostávám k názvu Kolibřík. Starší generace milovníků sbírek poezie si jistě vzpomene na kolibří vydání...a já si vytvořila kolibří obrázkovou knížku.





Na začátku byly akrylové barvy a kus balicího papíru. Na něj jsem přímo nanesla kopečky barev, část potom ještě na tácek(místo palety) a barvy jsem bezmyšlenkovitě rozetřela.


V další vrstvě jsem už cíleně vytvářela měkké oblé tvary, které připomínaly květy.Po zaschnutí následovala další vrstva lazurami a na závěr(opět po zaschnutí) doodling bílou gelovkou.


Výsledný pás je zde:


Nic vážného, trochu infantilní, prostě to ze mne vypadlo...přece to jen tak nevyhodím...pás byl dostatečně dlouhý, 60 cm...co tedy harmonika, co si udělat knížečku? Ze dvou pásů 6 x 60 cm jsem naskládala čtvrercovou harmoniku, koncové části na jedné straně jsem slepila a dvě strany vždy k sobě též.


Kousek podkladu ještě zbyl, využila jsem ho na potažení desek(6,5 x 6,5 dva kusy, 1 x 6,5 jeden kus).


Zbývalo vsadit harmoniku, tehdy jsem zjistila malou chybku, krajní stránky byly krátké, protože jsem zapomněla přičíst mezery ve hřbetu. No, začistila jsem dalším kouskem papírku :-) .


Kousky pomalovaného papíru jsem ještě pokreslila černým fixem a vystříhala rostlinky...nalepit, nafotit...tramtadadá...hotovo.
Takže vnitřek(a omlouvám se, pokud vás zahlcuje množství obrázků):


A ještě detail květinové výzdoby...přes zahrady se linula muzika ze svatební hostiny...
Když jsem projekt dokončovala, napadlo mne, že si udělám takovou knižní prázdninovou sérii...první týden květinový(však víte, u učitelek to je jak v květinářství) a dále podle toho, co dny volna přinesou...co bude typické. Už vím, že příští a další týden to bude voda a cestování. Možná si řeknete, k čemu je taková knížka dobrá...stačí doplnit nějaké mimifotečky nebo pár myšlenek a dárek je na světě. 

4 komentáře:

  1. Sympaticky veselý drobeček. :) Baví mě.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherný a vysoko pozitívny, energický kúsok ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. To je pohladenie pre dušu...také letné, prázdninové pohladenie! Ďakujem :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně veselé a úplně cítím, jak bych se takhle odreagovala ....

    OdpovědětVymazat