pondělí 15. září 2014

Mr. Okuda se představuje

Je to právě měsíc, kdy jsem obdivovala práci pana Okudy. Jeho panička přijela na liberecký sraz a byla okrášlena (a i další kamarádka) nádherným náramkem.
Obdivovala jsem provedení i pečlivost, s jakou byl vytvořen, byla jsem nadšená barevností...
Slovo dalo slovo a dnes přišel malý balíček. Prozkoumala jsem krabičku (Stáňo, ty jsi taková kočka!), nedočkavě nahlédla dovnitř: byly tam dvě krásy. Avalonská a Remešská...schválně si tipněte, která je která, protože jsme se s panem Okudou na tom jediném neshodli. V každé z nás použitá barevnost evokuje jiné představy...
Ještě k termínům: Avalon je legendární ostrov artušovských legend, místo odpočinku krále Artuše a jeho ženy. Katedrála NotreDame v Remeši je mistrovským dílem vrcholné gotiky a nechal ji vystavět remešský arcibiskup jako důstojbné místo pro korunovaci  francouských králů.







Milá Petro, moc a moc ti děkuji, i panu Okudovi. 
A vy ostatní: už víte, který náramek je avalonský a který remešský?






7 komentářů:

  1. Olinko, oba dva náramky jsou nádherné.... jejich krásu umocňují tvé fotografie. Můj skromný tip je, že ten světlejší se zelenými korálky a modrými kameny je Avalonský.... K nádhernému zelenému, vzdušnému, světlému místu odpočinku krále Artuše mi jde líp.... ale je to jen moje představa....:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pan Okuda bude moc rád za pochvalu...a s verdikemt ohledně názvů ještě chvíli počkám...dík za tip!

      Vymazat
    2. s verdiktem...písmenka si přeskakují, jak se jim zachce :-)

      Vymazat
  2. Oli, ahoj, nikde tu nevidim na teba mail :) mozes mi prosim napsiat na zuzka.cedulova@gmail.com, dakujem Zuzana

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní práce! Mr. Okuda je prostě šikula šikovná. ;)
    A názvy? Za mě: Avalon je posvátné místo, kde se propojuje síla přírody s artušovskými legendami - rozhodně tedy zelené a tyrkysové odstíny doplněné královským zlatem (byť ten krásný knoflík může evokovat rozetu...francouzští panovníci prominou).
    Katedrála v Remeši je gotickou perlou a tmavé, plné barevné tóny mé myšlenky odkazují do středověku, plošky na knoflíku vytváří dojem vitráže...sázím na rudé, temně hnědé a kovové barevné kombinace.
    ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsou nádherné, oba! A co se toho který je který týče... myslím si, to co Petra, ale určitě je to naopak - zelený je z Remeše a ten krásný temný z Avalonu :o)

    OdpovědětVymazat
  5. Oba náramky jsou nádherné. Já si myslím, že ten krásný tmavší je z Avalonu. Je to tajemný Avalon při západu slunce. A ten světlý je z Remeše. Světle hnědá barva, to je samotná stavba katerdály a zelená představuje cestu ke katedrále lemovanou zelenými korunami stromů. A rozeta je jasná, jak píše Petra. :-)

    OdpovědětVymazat