čtvrtek 4. září 2014

12 TAGS OF 2014, SEPTEMBER

Prvního večer jsem mrkla na blog Tima Holtze...visačka byla na svém místě, tentokrát netypicky jednoduchá a překvapivě barevná.


Září září (když se počasí vyvede), a tak jsem byla barvami potěšena a řekla si, že nebudu nic měnit. Při chystání materiálu a pomůcek na mne dokonce vypadla jedna moje nedodělaná visačka...s hlavičkou, jen podklad byl vytvořen technikou muchláže.Dokončila jsem i ji, samozřejmě s motýlky.

Největší oříšek bylo zpracování podkladu. I když mám i originální papíry na použití alkoholových inkoustů Adirondack, tak po té, co jsem vypotřebovala Blending, používám líh. Vychytat množství vyžadovalo několik zkoušek, hodně zatékal pod šablonu a následně ihned reagoval s inkousty, takže první pokusy byly jeden velký lívanec. Na jedné visačce mám podklad vytvořený obráceně, nejprve jsem barvila, teprve potom přes šablonu nanesla zesvětlovač. Jedna tedy podle timovy techniky je a ještě mám papíry laděné do fialkovo modrošeda s písmeny, na které jsem chtěla použít motiv chlápka a milovaná ozubená kolečka...to si nechám na někdy...

Motýlky jsem stříhala, mám i nějakou vyřezávací šablonu, ale chtěla jsem použít malé výseky kombinované se stříhanými tisky.










V zápalu lepení motýlků jsem si vůbec neuvědomila, že u té dámy se šálkem jsem chtěla použít květiny...asi proto, že halda motýlků neubývala. Nejspíš si asi udělám galerii všech svých dámiček ...








7 komentářů: