čtvrtek 4. července 2013

Sketch

Vytvoření sketche pro tento měsíc na Papero amo připadlo na mě.


Kompoziční řešení stránky by mělo být jednodušší, řekla jsem si, protože jsem chtěla nechat vyznít hlavně barvy. Objednala jsem si totiž barvy Gelatos, sáhla jsem po neonových odstínech  TROPICAL, a ihned jsem je potřebovala vyzkoušet (mimochodem, jsou úžasné, dají se použít na mnoho způsobů, dokonce i na tisk, a už mám v košíku několik dalších sad).


 Čekaly tu na mne fotky z předávání svatebních darů a ty byly opravdu ztřeštěné…vybrala jsem plážovou výbavu a poukaz na pobyt v TROPICAL ISLANDu. I tyhle fotky jsem ale chtěla potlačit, tak jsem použila pár malých, spíš jen jako výraznější barevný akcent, a hlavní foto jsem ještě zredukovala : vystřihla jsem ruku s poukazem.
Na bílou čtvrtku jsem po stranách nanesla jemnou strukturovací pastu, přestříkla spreji Dylusions a Mister Huey’s (odstíny funky fuchsia, fresch lime, bookworm, pretty pink) a doplnila pár cákanci černou tuší. Vlepila jsem útržky papírů ze staré knihy a potiskla razítky. A ke slovu přišly GELATOS: lehké doteky, skvrny, pár tahů, …některé části jsem rozmyla vodním štětcem a znovu dobarvila. Rozmístila a přilepila fotky, rámečky (Studio Calico) a kousky washi pásek. Samolepky průhledných motýlků a perličky, vellumové šipky od Studia Calico a textilní šipka od Amy Tangerine.  Doodlingový rámeček zvýrazňuje hlavní motiv. A titulek…opět Amy Tangerine…bílá pěnová abeceda, kterou jsem přejela barvami Gelatos.








Stránka podle sketche může být tradiční za použití papírů, nechcete si ale letně zařádit s barvami? Pochlubte se…
 








4 komentáře:

  1. Stále tu tvoji stránku okukuji. Barevně jsi se krásně vyřádila. Sketch už mám nakreslený, fotky rozmyšlené, tak snad najdu odvahu do zářivých barev.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helo, za všechno můžou ty brejličky do vody a všechny propriety,... ani na stránce nejsou, ale jistě si je budou pamatovat celý život...a jinak barvy se dají použít jakékoliv, ale pravda, pro ty neonky se musí člověk odvázat :-)))

      Vymazat
  2. Vezmu to od počátku: růčo kreslený sketch je lahůdka, ten se mi líbí sám o sobě. Pro mě osobně jsou neonky postrach, pracuju s nimi strašlivě nerada - Ty ale evidentně zvládáš všechno! :) Vtípek s vystřiženou rukou se mi moc líbí a všechny struktury a vrstvy dohromady s cákanci jsou perfektní symbióza tvarů a barev: tleskám! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasný! Úžasně barevný, úžasně bláznivý... Olinko tleskám!

    OdpovědětVymazat